Siirry pääsisältöön

Viimeisiä asennuksia viedään

Meillä on projekti edennyt siihen pisteeseen, että mitä luultavimmin pääsemme jouluksi muuttamaan! 😊 Keittiö on muuten kokonaan asennettu, mutta pari pistorasiaa, uuni, liesi ja liesituuletin vielä pitää asentaa paikoilleen. 
Keittiön allas ja hana



Sauna on valmis lasiseinineen ja kuituvalokattoineen. 




Kodinhoitohuoneen kalusteet ja ilmanvaihtokone on asennettu. Myös sähköt alkavat olla pääosin valmiit ja led-valot valaisevat kivasti. 😊 Ei tarvitse enää kännykän valolla käydä illalla sisällä.


Toki on ollut vähän ongelmiakin. Eilen piti olla ilmalämpöpumpun asennus olohuoneen ns. päätyikkunan yläpuolelle. Tätä varten sillä kohtaa oli ulkona rännikaivo ja muut tarvittavat sähköjutut jne. Otimme ilmalämpöpumpun Kastellin kautta, sillä halusin, että nämä kaikki tarvittavat asiat huomioidaan jo suunnitteluvaiheessa. No, eilen selvisikin, että ilmalämpöpumppu on pari senttiä liian korkea, jotta sopisi suositusten mukaisesti ikkunan yläpuolelle siten, että koneen yläpuolelle jää 4cm vaadittava ilmarako. Tässä onkin sitten pähkinä purtavaksi, mitä tehdään, sillä paikka on koneelle sekä ulkonäöllisesti että toiminnan kannalta (mihin se puhaltaa ilmaa, ja missä huoneet ovat siihen nähden) täydellinen. ILP-toimittajalla olisi kuulemma matalampi malli, joka tuohon sopisi, mutta en tiedä yhtään, onko se edullisempi vai jopa kalliimpi koostaan huolimatta, ja lisää en tästä oikein ole varautunut maksamaan, sillä oletin, että nämä kaikki mahdolliset kompastuskivet oltaisiin suunnitteluvaiheessa huomioitu. Yksi vaihtoehto on tietenkin siirtää koneen paikkaa, mutta keskelle olohuoneen tummaa seinää en todellakaan halua isoa valkoista konetta. Alkuperäisen paikan vastapäätä on khh-ovi, jonka yläpuolelle se varmaan sopisi ja ajaisi saman asian toiminnallisesti, mutta koska tämä asia tuli esiin vasta nyt, niin tietenkään siinä kohtaa ei ole mitään valmiiksi poistovesiä jne. varten. Odottelen nyt Kastellin ehdotusta, miten asia ratkaistaan. 

Kommentit

  1. Kuinka teillä saatiin ratkaistua tuo sijainti? Meillä myös ilmalämpöpumppu mietinnässä, ja paikkaa on hieman harkittu ja koitettu pähkäillä missä olisi sopivin kohta. Toki ammattilaiselta varmaan saa sitten ehkäpä parhaimmat suositukset. Veikkaan vaan, että se mihin sisäyksikköä aluksi mietittiin, ei välttämättä ole se paras mahdollinen mitoitusten puolesta.
    https://www.sahkojakylmapalveluhakala.fi/laemmitys--ja-jaeaehdytysratkaisut

    VastaaPoista
  2. Viimeiset asennukset kuulostaa hyvältä, sehän tarkoittaa, että projekti on valmistumassa ja nyt siis valmistunut. Keittiö näyttää oikein hyvältä, kuten myös saunatilat. Meillä on vasta tai taas maanrakennus alkamassa, kun täytyy mökillä salaojaputkistoa uusia. Kyseessä on ahdas kohde, joten tarvitaan myös erikoisosaamista ja laitteistoa. https://www.maansiirtoespoo.fi/index.php/kalusto-ja-palvelut

    VastaaPoista
  3. Onpa se harmi, kun tulee mutkia matkaan, ja ilmalämpöpumpun laitto ei ollutkaan niin helposti hoidettu, kuin olitte suunnitelleet. Toivottavasti saitte asian ratkaistua ja ilmalämpöpumpulle löytyi sopiva paikka. Meillä on ollut myös jo pitempään ilmalämpöpumpun osto ja asennus mielessä, joten täytyypä olla tarkkana, että kaikki säännökset otetaan huomioon. https://www.akihalme.fi/lampopumput

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisäseinien maalaus

Kun sisäseinät olivat valmiit, maalattiin ne heti perään. Sisustuspalaverivaiheessa lapset saivat itse valita oman tehosteseinän värin malliliuskasta. Kumpikin päätyi lopulta tähän Tikkurilan Pirtelö-sävyyn Y411. Vanhempi lapsista mietti myös keltaista, mutta päätyi lopulta samaan kuin pikkusisko. Eipähän iske sitten muuttovaiheessa "annoskateus". 😀 Työhuoneen tehosteseinäksi valitsimme sävyksi Tikkurilan Sahntung V481. Aikuisten makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen valitsimme tumman Takoraudan Y500. Kun ikkunat on peitetty muoveilla, vaikuttaa sävy todella tummalta, mutta lähempää katsoessa näkee, että ei se onneksi ihan musta ollutkaan. 😀 Jännityksellä odotamme, miltä sävy vaikuttaa, kun muovit saadaan ikkunoiden edestä pois. Jo alla olevissa kuvissa sävy näyttää erilaiselta, vaikka on sama sävy molemmissa huoneissa.

Aloituskokous ja perustukset

Ennen rakennusprojektin varsinaista aloittamista pidetään aloituskokous. Tilanteesta johtuen aloituskokous pidettiin meillä Teamsin kautta etänä ja siihen osallistuivat meidän rakennuttajien lisäksi kaupungin rakennustarkastaja sekä pääsuunnittelija/vastaava, joka meillä oli yksi ja sama henkilö. Kokouksen aikana käytiin vielä tärkeimmät projektiin liittyvät asiat läpi, kerrattiin mitkä tarkastusasiakirjat pitää missäkin vaiheessa olla, ja kenen allekirjoittamana, ja että kaikki oli tässä vaiheessa selvää projektiin liittyen. Mielestäni kokous oli hyvä näin aluksi (nimensä mukaisesti) ja tärkeät asiat saatiin vielä käytyä nopeasti ja tehokkaasti läpi. Viime perjantaina meillä alkoikin tontilla jo sitten tapahtua, kun maanrakennustyöt alkoivat. Poikkesimme itsekin tätä ihmettelemässä ja ei voinut kuin ihailla kaivurimiehen työskentelyä! Ihan älyttömän taitavasti hän kauhoi sepeliä kauhaan ja levitti sitä. Myös kauhan vaihto kävi näppärästi tuosta noin vaan. Sepel